Hochland Sielski Odkryciem Roku 2021!

Hochland Sielski – NOWOŚĆ!
Sekretem jego pysznego smaku jest mleko od krów z polskich rodzinnych gospodarstw. A innowacyjne opakowanie z rzepem sprawia, że jego walorami można cieszyć się dłużej.

Nowość w portfolio marki, czyli Hochland Sielski dostępny w trzech wariantach, to idealny wybór dla tych, którzy przede wszystkim stawiają na bogaty smak, ale doceniają także wygodę oraz życie w duchu upcyclingu. Doceniła go także kapituła plebiscytu Dobra Marka 2021– Jakość, Zaufanie, Renoma, przyznając brandowi Hochland Sielski tytuł w kategorii Odkrycie Roku!

Czy klasyczny żółty ser można odkryć na nowo? Z każdym swoim produktem marka Hochland udowadnia, że w tej kwestii nie powiedziała ostatniego słowa. I o ile smak zawsze będzie priorytetem, o tyle pod uwagę stale brana jest także troska o planetę i filozofia zero waste. I właśnie z takiego kompleksowego podejścia do produktu powstał Hochland Sielski w trzech wyjątkowych smakach do wyboru i w jedynym na rynku opakowaniu zapinanym na rzep.

Sielski z natury
I to dosłownie! Nowe sery w plastrach Hochland pochodzą z najczystszych terenów naszego kraju, zwanych Zielonymi Płucami Polski. Swój unikalny, naturalny i bogaty smak, zawdzięczają mleku od krów ze sprawdzonych polskich rodzinnych gospodarstw, w których dba się o bezpieczeństwo i higienę zwierząt. Obecnie wybierać można spośród trzech wariantów smakowych. Miłośników serów lekko słodkich, sprężystych i koniecznie z dziurami zachwyci Hochland Sielski Klasyczny. Amatorom aksamitnego i delikatnego smaku przypadnie do gustu Hochland Sielski Śmietankowy, a ci, którzy stawiają na bardziej intensywne smaki, powinni sięgnąć po bogaty i dojrzały Hochland Sielski Wyrazisty.

Kupuj, przechowuj, nie marnuj!
Tym, co wyróżnia Hochland Sielski spośród innych dostępnych na rynku serów w plastrach, jest bez wątpienia opakowanie z zamknięciem w formie rzepa, podążające w kierunku zrównoważonego rozwoju. Z jednej strony taka opcja gwarantuje, że produkt dłużej pozostanie świeży, co umożliwia ograniczenie ilości wyrzucanej żywności, z drugiej pozwala na coraz modniejszy upcycling, czyli podarowanie drugiego, całkiem nowego życia (bez mechanicznego przetwarzania) przedmiotowi, który kiedyś trafiłby do kosza. A opakowanie po serze Hochland Sielski idealnie sprawdzi się do przechowywania kanapek na drugie śniadanie, mrożenia owoców czy posłuży jako zapinana torebka na drobiazgi – rachunki, drobne zabawki dziecka czy spinki do włosów. Tu granicą jest tylko pojemność opakowania i wyobraźnia osoby, w której ręce po zjedzeniu sera trafi. Warto także wiedzieć, że podczas produkcji opakowań dla sera Hochland Sielski ograniczono zużycie plastiku o ponad 30%, w porównaniu do standardowych opakowań, a dodatkowo elementy, takie jak kartonowa tacka, są całkowicie przeznaczone do recyklingu i mogą być ponownie wykorzystane. Wniosek? Hochland Sielski to smak sielskich chwil i mądry wybór z korzyścią dla natury!

Fot. Hochland
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat