Idealne latte macchiato!

Opublikowano: 2018-12-03
Odrobina magii w filiżance
Rodzajów kaw, nazw, dodatków i sposobów jej przygotowania jest wiele. Każdy z nas ma tę jedyną ulubioną.

Czy to czarną, białą, z pianką, słodką czy gorzką. Nie wyobrażamy sobie poranka, świeżo upieczonego ciasta czy spotkania z najbliższymi bez kawy. Kawa to napój, który wpływa na nas relaksująco. Jest to nasza mała, dzienna dawka szczęścia i przyjemności. W połączeniu z ulubionym deserem smakuje najlepiej.

Dlatego też warto dodać do niej słodkie składniki i bawić się jej smakiem. Czekolada, bita śmietana, cynamon? Kombinacji kawowych jest naprawdę wiele. Idealnym elementem podkreślającym smak kawy jest cukier trzcinowy Diamant, który doda jej niepowtarzalny, karmelowy smak. A przygotowanie latte macchiato zajmie nam dosłownie kilka minut.

Diamant dołączył do cukru trzcinowego oryginalne podkładki z kawowymi rysunkami i napisami. Zbierz całą kolekcję czterech podkładek i ciesz się pięknym gadżetem podczas spotkania z przyjaciółmi!

Latte macchiato z bitą śmietaną

Składniki:

  • 250 ml mleka
  • 100 ml zapatrzonej kawy
  • 2 łyżeczki cukru trzcinowego DIAMANT DRY DEMERARA
  • 2-3 łyżki bitej śmietany

Sposób przygotowania:
Podgrzać mleko z 1 łyżeczką cukru trzcinowego DIAMANT DRY DEMERARA, a następnie je spienić za pomocą spieniacza lub blendera. Spienione mleko przelać do wysokiej szklanki, a następnie delikatnie wlewać zaparzoną kawę na środek (mleko musi być chłodniejsze niż kawa), tak by na górze utworzyła się warstwa z pianką. Przed podaniem dodać na wierzch bitą śmietanę a następnie posypać po wierzchu drugą łyżeczką cukru trzcinowego DIAMANT DRY DEMERARA.

Fot. Diamant
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat