W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Imprezy okolicznościowe

Opublikowano: 2015-04-13
Imprezy okolicznosciowe w restauracji Alyki we wrocławskim Sky Tower.
Maj to miesiąc organizacji rodzinnych imprez jubileuszowych oraz komunii.

Coraz częściej świętujemy poza domem korzystając ze specjalnych ofert restauracji. Wrocławska restauracja ALYKI położona w samym sercu stolicy Dolnego Śląska, w wyjątkowym budynku wieżowca SKY TOWER również przygotowała ofertę na imprezy okolicznościowe:

1 . Oferta za 70 zł od osoby

Zupa : Delikatny drobiowo-wołowy rosół królewski z domowym makaronem, marchewką i natką świeżej pietruszki
Danie główne: Filet z kurczaka sous vide podany na grillowanym selerze naciowym z ziemniaczanym puree musztardowym i sosem maślano-szczypiorkowym
Deser: Jabłecznik z sosem miętowym, kawa, herbata

2.    Oferta za 75 zł od osoby

Zupa: Krem z pieczonych młodych warzyw z czarnym sezamem i kiełkami słonecznika
Danie główne : Medaliony wieprzowe przekładane owczym serem i świeżym szpinakiem, puree z młodej marchewki i pomarańczy
Deser : Tarta cytrynowa, kawa, herbata, woda, soki owocowe

3.    Oferta za 80 zł od osoby

Zupa: Kapuśniak z młodej kapusty i blanszowanych pomidorów
Danie główne : Filet z kaczki sous vide z rabarbarowo-agrestowym chutney i pietruszkowo-imbirowym chutney.
Deser: Koktajl bananowo-truskawkowy,  Pana cotta z malinami, Kawa, herbata, woda, soki owocowe

4.    Oferta za 85 zł od osoby

Zupa: Krem szparagowy z kozim serem
Danie główne : Medaliony sous vide z polędwicy wołowej podane na grillowanym bakłażanie z puree z  batatów i sosem porto.
Deser: Creme  brulee, kawa, herbata, woda,  soki owocowe

5. Oferta dań podawanych na paterach -
Cena 85 zł /osoba


Zupa: Delikatny drobiowo-wołowy rosół królewski z domowym makaronem, marchewką i natką świeżej pietruszki                                       

Danie główne podawane na paterach:
Filet z piersi kurczaka w sosie estragonowym                       
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym                       
Kotlet schabowy                                   


Dodatki:
Kluski śląskie
Ziemniaki z koperkiem
surówki

Deser:
Strudel jabłkowy z gałką lodów i bitą śmietaną       

Kawa, herbata, woda, soki owocowe

 

fot. Alyki





Społeczność
Reklama