Jaglanka w slodkim wydaniu

Kasza jaglana na słodko - przepis kulinarny.
Z czym najlepiej podać kaszę jaglaną.

Kasza jaglana na słodko

Składniki:

  • 1 szklanka Kaszy jaglanej Sante
  • 1 szklanka Napoju sojowego Sante Organic
  • Ksylitol Sante
  • 1 mango
  • Jagody Goji Sante – garść
  • Orzechy laskowe (lub inne ulubione) Sante
  • Cynamon, sezam

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną umieszczamy na sitku, płuczemy zimną wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Umieszczamy w naczyniu i zalewamy podwójną objętością płynów (szklanka gorącej wody, szklanka napoju sojowego). Dodajemy ksylitol i gotujemy pod przykryciem przez około 18-20 minut. Blendujemy mango i wykładamy je na wierzch. Jagody Goji oraz orzechy laskowe siekamy. Mieszamy z ciepłą kaszą, dodajemy cynamon oraz sezam. Pozostawiamy na 2-3 minuty.

Fot. Sante
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat