W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Jaja faszerowane brokułami

Opublikowano: 2012-03-14
Przepis na wielkanocne jaja faszerowane brokułami.
Przepis na wielkanocne jaja faszerowane brokułami.

Składniki:

  • 4 jajka
  • duży brokuł
  • 4 łyżki stołowe fasoli
  • pół kubka gęstego jogurtu
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • pieprz i sól


Przygotowanie:
Ugotować jajka i brokuł (osobno). Jaja obrać ze skorupki, wyjąć żółtka i wymieszać je z rozdrobnionymi brokułami, by stworzyły jednolitą masę. Dodać przyprawy. Gotowym farszem nadziewamy białka. Można udekorować czerwoną fasolą.

Agata Knapek
(agata.knapek@dlalejdis.pl)




Polecane
Społeczność
NK