Jajka z serkiem chrzanowym

Jajka z serkiem chrzanowym, łososiem i kawiorem - przepis.
Naturalny serek Almette jest doskonałą inspiracją do przyrządzenia wielu świątecznych potraw. W połączeniu z kawiorem i ziołami sprawi, że jajka na stole staną się wykwintną przystawką.

Przepis poleca Asia Matyjek, blogerka kulinarna, pasjonatka sezonowej kuchni i zdrowego smacznego jedzenia.

JAJKA Z SERKIEM CHRZANOWYM, ŁOSOSIEM I KAWIOREM

  • Czas przygotowania: 30 min.

Składniki:

  • 4 jajka
  • 1 serek Almette z chrzanem
  • 2 plastry wędzonego łososia
  • 4 łyżeczki kawioru
  • zioła do przybrania
  • sól, świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Gotujemy jajka na twardo, studzimy je. Kroimy jajka wzdłuż na pół. Serek Almette przekładamy do miski, dodajemy do niego żółtka z jajek, mieszamy całość. Połówki jajek napełniamy farszem. Dodajemy łososia i kawior. Całość ozdabiamy ziołami, doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

Fot. Almette
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat