Jak połączyć szpinak i parówki?

Kieszonki ze szpinakiem - przepis
Żadne karnawałowe przyjęcie nie może obejść się bez przekąsek, których goście będą mogli spróbować pomiędzy przerwą w tańcu. Chcesz ich zaskoczyć? Przygotuj proste, ale i oryginalne danie.

Z czego? Na przykład z parówek! Będą idealnym składnikiem do potraw z ciasta francuskiego. Co więcej, ich przygotowanie nie zajmie Ci więcej niż 30 minut. Brzmi dobrze? Do dzieła! 

Kieszonki ze szpinakiem

czas przygotowania: 30 min

Składniki:

  • Parówki (np. dobropolanki JBB Bałdyga)
  • Ciasto francuskie
  • Garść startego żółtego sera
  • 1 paczka mrożonego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Szpinak wraz z czosnkiem odparuj na patelni, przypraw solą i pieprzem, następnie ostudź. Posmaruj ciasto francuskie masą szpinakową, posyp startym serem i zawiń w nie parówki. Gotowe sakiewki posmaruj jajkiem. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiecz do rumianego koloru.

Smacznej i udanej zabawy!

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat