Diamant podpowiada, jak w domowym zaciszu przygotować kawę idealną, pełną korzennych aromatów i smaków jesieni...
Kawa to wyjątkowy napój, który działa pobudzająco, a jednocześnie relaksuje, towarzysząc nam w ciągu dnia. Czysta przyjemność, bez której trudno wyobrazić sobie pracę, relaks z przyjaciółmi czy ulubiony popołudniowy deser.
Rodzajów kawy i sposobów jej przygotowywania jest wiele – tu ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia! Przyrządzając napój jesienią, warto wykorzystać sezonowe składniki i aromatyczne przyprawy, by otrzymać kawę doskonale pasującą na październikowe długie wieczory.
Głęboki smak korzennych kaw z bitą śmietaną podkreślą wyjątkowe słodkie akcenty – naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant oraz Syrop Trzcinowy Diamant. Najwyższej jakości syrop trzcinowy stworzony na bazie cukru trzcinowego, o aksamitnej konsystencji i karmelowych nutach, to oryginalny sposób na osłodzenie gorących napojów i drinków. Z naturalnymi, słodkimi dodatkami, fantazyjne kawy umilą jesienne dni, wprowadzając do naszego świata wyjątkowy smak i odrobinę magii.
Diamantowe jesienne kawy!
Kawa korzenna z bitą śmietaną i syropem – żołędziowa
Składniki:
Dodatki:
Sposób przygotowania:
Kawę z przyprawami umieścić w rondelku, dodać wodę, zagotować. Po 3 minutach zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut. Przecedzić przez sitko, posłodzić cukrem i lekko zabielić mlekiem roślinnym. Przelać do szklanki, udekorować bitą śmietaną i polać syropem.
Kawa korzenna z bitą śmietaną i syropem - zwykła kawa
Dodatki:
Sposób przygotowania:
Kawę z przyprawami zaparzyć wrzątkiem, odstawić na 3 minuty, przecedzić i posłodzić. Przelać do szklanki, uzupełnić podgrzanym mlekiem. Udekorować bitą śmietaną i syropem.
Fot. Diamant
Informacja prasowa