W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Jesienne kawowe przyjemności

Opublikowano: 2017-10-31
Jesienne kawowe przyjemności z Diamant.
Aromatyczna kawa o głębokim smaku to dla wielu osób prawdziwa kulinarna rozkosz. Szczególnie jesienią, ten wyjątkowy, rozgrzewający napój doskonale działa na zmysły i poprawia nastrój.

Diamant podpowiada, jak w domowym zaciszu przygotować kawę idealną, pełną korzennych aromatów i smaków jesieni...

Kawa to wyjątkowy napój, który działa pobudzająco, a jednocześnie relaksuje, towarzysząc nam w ciągu dnia. Czysta przyjemność, bez której trudno wyobrazić sobie pracę, relaks z przyjaciółmi czy ulubiony popołudniowy deser.

Rodzajów kawy i sposobów jej przygotowywania jest wiele – tu ograniczeniem jest jedynie wyobraźnia! Przyrządzając napój jesienią, warto wykorzystać sezonowe składniki i aromatyczne przyprawy, by otrzymać kawę doskonale pasującą na październikowe długie wieczory.

Głęboki smak korzennych kaw z bitą śmietaną podkreślą wyjątkowe słodkie akcenty – naturalny cukier trzcinowy Dry Demerara Diamant oraz Syrop Trzcinowy Diamant. Najwyższej jakości syrop trzcinowy stworzony na bazie cukru trzcinowego, o aksamitnej konsystencji i karmelowych nutach, to oryginalny sposób na osłodzenie gorących napojów i drinków. Z naturalnymi, słodkimi dodatkami, fantazyjne kawy umilą jesienne dni, wprowadzając do naszego świata wyjątkowy smak i odrobinę magii.

Diamantowe jesienne kawy!
Kawa korzenna z bitą śmietaną i syropem – żołędziowa

Składniki:

  • 2 łyżeczki kawy żołędziowej
  • 200 ml wody
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki kardamonu
  • Po szczypcie mielonego anyżu, goździków i ziela angielskiego
  • Odrobina mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka cukru dry Demerara Diamant

Dodatki:

  • Bita śmietana do podania
  • Syrop Trzcinowy Diamant do polania


Sposób przygotowania:
Kawę z przyprawami umieścić w rondelku, dodać wodę, zagotować. Po 3 minutach zdjąć z ognia, przykryć i odstawić na 5 minut. Przecedzić przez sitko, posłodzić cukrem i lekko zabielić mlekiem roślinnym. Przelać do szklanki, udekorować bitą śmietaną i polać syropem.       

Kawa korzenna z bitą śmietaną i syropem - zwykła kawa

  • 2 łyżeczki kawy mielonej
  • Zestaw przypraw jak w pierwszej propozycji
  • 150 ml wody
  • 100 ml mleka
  • 2 łyżeczki cukru Dry Demerara Diamant

Dodatki:

  • Bita śmietana
  • Syrop Trzcinowy Diamant


Sposób przygotowania:
Kawę z przyprawami zaparzyć wrzątkiem, odstawić na 3 minuty, przecedzić i posłodzić. Przelać do szklanki, uzupełnić podgrzanym mlekiem. Udekorować bitą śmietaną i syropem.

Fot. Diamant
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama