Jesienny gulasz

Gulasz z kiełbasy - przepis kulinarny.
Gdy za oknem deszcz, warto rozgrzać się gorącym daniem. Idealnie sprawdzi się wtedy gulasz.

Gulasz z kiełbasy

Składniki:

  • 400 g kiełbasy (np. kiełbasa z piersi JBB)
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • 3 papryki kolorowe
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 2 liście laurowe
  • suszone oregano
  • olej do smażenia
  • sól

Sposób przygotowania:
Kiełbasę pokrój w talarki. W garnku rozgrzej olej i podsmaż na nim pokrojoną kiełbasę. Tak przygotowaną kiełbasę przełóż na talerz i na tym samym tłuszczu podsmaż drobno pokrojoną cebulę, czosnek i chilli. Papryki pokrój w kostkę i dorzuć do garnka wraz z pomidorami i liściem laurowym. Zalej wszystko bulionem warzywnym.  Gotuj na małym ogniu, do momentu aż warzywa zmiękną. Na koniec dodaj podsmażoną wcześniej kiełbasę, oregano i dopraw do smaku solą i pieprzem

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat