Jogurtowe lody na patyku

Słodko, naturalnie dla dużych i małych łasuchów - przepis kulinarny.
Błyskawiczne lody na patyku z mascarpone, musem i malinami – naturalna słodycz w pięknej formie dla całej rodziny!

Macie ochotę na coś naturalnie pysznego? Może domowe lody malinowe z mascarpone? Warto spróbować, bo to błyskawiczna w przygotowaniu propozycja na słodki deser w upalne dni. Naturalnie słodkie, orzeźwiające lody świetnie smakują i pięknie się prezentują. Idealne dla całej rodziny, dużych i małych łasuchów, a nawet fit fanów naturalnie pysznych słodyczy :)

Składniki

  • 200 g serka mascarpone
  • 3 łyżki miodu lub 2 łyżki cukru pudru
  • 100g BIO musu owocowego Pear Pony, Holle (gruszka- brzoskwinia – malina – orkisz, po 8 mc.)
  • •15 malin

Serek mascarpone, mus i miód mieszamy dokładnie mikserem i wstawiamy do lodówki na 15 minut do schodzenia. W tym czasie do przygotowanych foremek wkładamy maliny. Delikatnie przelewamy do foremek schłodzona masę. Przygotowane w foremkach lody wstawiamy do zamrażalnika na ok 5 - 6 godzin.

Porada:

  1. Przed podaniem lody można umieścić na chwile w kubku z ciepłą wodą, dzięki temu łatwiej będzie ściągnąć z nich foremki.
  2. 2Aby uzyskać dwukolorowe lody miksujemy tylko serek z miodem, następnie schłodzony serek i mus naprzemiennie wlewamy do foremek – raz mus, raz jogurt.

Smacznego!

Fot. Holle
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat