Kabanosy dla każdego
W asortymencie Sokołowa znajdziemy szeroki wybór kabanosów, które powstają z wysokiej jakości mięs.
- Kabanosy międzynarodowe to cienkie i pyszne kiełbaski suszone, z niewyczuwalną podczas jedzenia osłonką. Są bogate w białko i inne składniki odżywcze. Idealne jako codzienna przekąska, ale sprawdzą się też doskonale w bardziej wyszukanych daniach. Są dostępne w aż 6 rodzajach, z których każdy wyróżnia się oryginalnym zestawem przypraw: Francuskie, Włoskie, Polskie, Argentyńskie, Amerykańskie, Węgierskie.
- Kabanoski Sokoliki to produkt dedykowany najmłodszym konsumentom i odpowiadający ich potrzebom żywnościowym. Wyróżnia je wysoka mięsność i krótki skład – nie zawierają konserwantów ani sztucznych dodatków. Są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, które jest bardzo ważnym składnikiem codziennej diety dzieci. Delikatne przyprawy zostały dobrane z uwzględnieniem preferencji smakowych najmłodszych. Kabanoski Sokoliki są dostępne w dwóch wersjach – wieprzowe z dodatkiem indyka oraz wieprzowe z dodatkiem cielęciny.
- Kabanosy EAT’N’GO, o oryginalnych zestawach przypraw, inspirowanych smakami typowymi dla krajów słynących z doskonałej kuchni.
Wszystkie kabanosy z oferty Sokołów doskonale sprawdzą się jako składnik wielu smacznych i pożywnych dań. Oto kilka kulinarnych inspiracji – pyszne zapiekane grahamki, pożywne kule mocy, sałatka idealna dla najmłodszych.
Sałatka makaronowa z Sokolikami
Składniki:
- 1 opakowanie kabanosków wieprzowych
- z dodatkiem indyka Sokoliki
- 1 opakowanie makaronu typu kokardki
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 150 g czarnych oliwek
- 1/2 czerwonej papryki
- 1/2 żółtej papryki
- 1/2 zielonej papryki
- 1 opakowanie mozzarelli w kuleczkach
- 3 łyżki zielonego pesto
- sól i pieprz
Przygotowanie:
- Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Papryki oczyścić i pokroić w paseczki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Kabanoski pokroić na małe kawałki.
- W dużej misce wymieszać odcedzony i przestudzony makaron, pesto, kawałki kabanosków, paprykę, pomidorki koktajlowe, oliwki i kuleczki mozzarelli. Całość doprawić solą i pieprzem.
Ceny:
- Kabanosy Francuskie Sokołów – ok. 6-7,5 zł (op. 120 g)
- Kabanoski Sokoliki – ok. 5,5 – 7 zł (op. 75 g)
Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa