Kabanosy dla każdego

Sałatka makaronowa z Sokolikami - przepis kulinarny.
W asortymencie Sokołowa znajdziemy szeroki wybór kabanosów, które powstają z wysokiej jakości mięs.

  • Kabanosy międzynarodowe to cienkie i pyszne kiełbaski suszone, z niewyczuwalną podczas jedzenia osłonką. Są bogate w białko i inne składniki odżywcze. Idealne jako codzienna przekąska, ale sprawdzą się też doskonale w bardziej wyszukanych daniach. Są dostępne w aż 6 rodzajach, z których każdy wyróżnia się oryginalnym zestawem przypraw: Francuskie, Włoskie, Polskie, Argentyńskie, Amerykańskie, Węgierskie.
  • Kabanoski Sokoliki to produkt dedykowany najmłodszym konsumentom i odpowiadający ich potrzebom żywnościowym. Wyróżnia je wysoka mięsność i krótki skład – nie zawierają konserwantów ani sztucznych dodatków. Są dobrym źródłem pełnowartościowego białka, które jest bardzo ważnym składnikiem codziennej diety dzieci. Delikatne przyprawy zostały dobrane z uwzględnieniem preferencji smakowych najmłodszych. Kabanoski Sokoliki są dostępne w dwóch wersjach – wieprzowe z dodatkiem indyka oraz wieprzowe z dodatkiem cielęciny.
  • Kabanosy EAT’N’GO, o oryginalnych zestawach przypraw, inspirowanych smakami typowymi dla krajów słynących z doskonałej kuchni.

Wszystkie kabanosy z oferty Sokołów doskonale sprawdzą się jako składnik wielu smacznych i pożywnych dań. Oto kilka kulinarnych inspiracji – pyszne zapiekane grahamki, pożywne kule mocy, sałatka idealna dla najmłodszych.

Sałatka makaronowa z Sokolikami

Składniki:

  • 1 opakowanie kabanosków wieprzowych
  • z dodatkiem indyka Sokoliki
  • 1 opakowanie makaronu typu kokardki
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g czarnych oliwek
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 1 opakowanie mozzarelli w kuleczkach
  • 3 łyżki zielonego pesto
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Papryki oczyścić i pokroić w paseczki. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Kabanoski pokroić na małe kawałki.
  2. W dużej misce wymieszać odcedzony i przestudzony makaron, pesto, kawałki kabanosków, paprykę, pomidorki koktajlowe, oliwki i kuleczki mozzarelli. Całość doprawić solą i pieprzem.

Ceny:

  • Kabanosy Francuskie Sokołów – ok. 6-7,5 zł (op. 120 g)
  • Kabanoski Sokoliki – ok. 5,5 – 7 zł (op. 75 g)

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat