Kalafiory i buraki?

Kiszony kalafior z burakami - przepis kulinarny.
Niebanalne połączenie może zaskoczyć nas smakiem. Wypróbujcie koniecznie ten przepis.

Kiszony kalafior z burakami

Składniki:

  • 0,7 kg białej kalafiora
  • 1 burak
  • 3 ząbki czosnku
  • mały kawałek chrzanu

Solanka:

  • pół litra wody
  • pół łyżki soli kamiennej do przetworów
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 10 ziaren czarnego pieprzu

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj solankę: do zagotowanej wody dodaj pozostałe składniki. Wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia się cukru i soli.
  2. Kalafiora umyj, podziel na malutkie różyczki. Buraki umyj, obierz pokrój w drobną kostkę. Chrzan i czosnek obierz, pokrój w cieńsze plasterki.
  3. Składniki ciasno układaj warstwami w słoju. Całość zalej solanką z przyprawami.
  4. Odstaw w chłodne, zacienione miejsce na minimum 10 dni.

Fot. Kuroniowe Diety
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat