Kanapka z chleba żytniego, z jabłkiem, burakiem i serem solankowym

Opublikowano: 2018-09-05
Przepis na kanapki z chleba żytniego, z jabłkiem, burakiem i serem solankowym.
Prosto, zdrowo, pysznie. Drugie śniadanie od Braci Sadowników.

W wirze codziennych obowiązków często zapominamy o tym, jak ważnym posiłkiem jest drugie śniadanie. Pomijamy je lub w pędzie sięgamy po gotowe przekąski, które na krótko pozwolą zapomnieć o głodzie, jednak nie dostarczają organizmowi wartościowych składników. Warto to zmienić - przygotowanie pysznego, zdrowego drugiego śniadania nie zabiera dużo czasu. Najprostsze rozwiązania bywają najlepsze – kanapka, świeże jabłko, orzeźwiający sok tłoczony – tyle wystarczy, by cieszyć się naturalnym smakiem.

Kanapka nie musi być nudna – dodatek warzyw, owoców, pestek i ziaren pozwoli stworzyć smakowe kompozycje, które idealnie wpiszą się w Twoje kulinarne upodobania. Nie zapomnij o świeżym, soczystym jabłku. Te od Braci Sadowników dojrzewają zgodnie z kalendarzem dyktowanym przez naturę. Są zrywane ręcznie i co ważne – niewoskowane. Gala to owoc słodki, o kruchym i jędrnym miąższu. Jeśli wolisz bardziej kwaśny smak – idealnym wyborem będzie Idared.

Orzeźwienie zapewni 100% sok tłoczony na zimno – Tłoczone Jabłko. Bracia Sadownicy wierzą, że to, co naturalne nie wymaga dodatkowych zabiegów, dlatego sok Tłoczone Jabłko ma prosty skład i nie zawiera dodatku cukru, barwników, aromatów. Natura podpowiada też najlepsze smaki. Tłoczone Jabłko słodkie odmiany powstaje z najbardziej słodkich, soczystych owoców. Tłoczone Jabłko z pigwą jest przyjemnie kwaskowe, Tłoczone Jabłko ze śliwką – lekko wytrawne, a Tłoczone Jabłko z marchewką – naprawdę słodkie, lecz nadal orzeźwiające.

Sięgnij po codzienną przekąskę w niecodziennej formie!

Kanapka z chleba żytniego, z jabłkiem, burakiem i serem solankowym

Składniki:

  • chleb żytni na naturalnym zakwasie
  • masło
  • ser solankowy (à la feta)
  • plastry gotowanego buraka
  • ćwiartka jabłka pokrojona w plastry
  • szpinak
  • mieszanka pestek dyni i ziaren słonecznika
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz


Sposób przygotowania:
Dwie kromki pieczywa posmaruj masłem. Na jednej kromce połóż ser, a na nim kilka cienkich plastrów ugotowanego buraka. Posyp świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie odrobiną soli (pamiętaj, że ser jest słony). Połóż plastry jabłka, garstkę umytego i osuszonego szpinaku. Całość posyp mieszanką pestek dyni i nasion słonecznika (możesz je wcześniej uprażyć) i skrop oliwą z oliwek. Przykryj drugą kromką – gotowe!

Cena:
Bracia Sadownicy Tłoczone Jabłko słodkie odmiany
Bracia Sadownicy Tłoczone Jabłko z pigwą
Bracia Sadownicy Tłoczone Jabłko ze śliwką
Bracia Sadownicy Tłoczone Jabłko z marchewką
Cena: ok. 3,5 zł/ 250 ml

Fot. Bracia Sadownicy
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat