Kanapki z Robakami

Przepis na Kanapki z Robakami.
Przepis na Kanapki z Robakami idealne na Halloween.

Składniki

  • 6 plastrów boczku, posiekanych
  • Jedna paczka długich parówek (osiem parówek) każda pokrojona wzdłuż na 6 pasków
  • 3 średnie czerwone i/lub żółte papryki, pokrojone na plastry o grubości ¼ cala. (około 3 szklanki)
  • 1 duża czerwona cebula, przekrojona na pół i potem na paski o szerokości ¼ cala. (około 3 szklanki)
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1/2 szklanki sosu barbecue
  • 1/4 szklanki bulionu
  • 1/4 szklanki ciemnego brązowego cukru
  • 1 łyżka stołowa żółtej musztardy
  • 1 łyżka stołowa ostrego sosu paprykowego
  • 6 bułek do hot dogów
  • 12 plastrów provolone (około 6 uncji)


Sposób przygotowania
Smaż boczek na patelni na średnim ogniu, często mieszając przez około 6 minut, aż stanie się chrupki. Przenieś na ręcznik papierowy, aby odsączyć.
Smaż parówki na tej samej patelni w dwóch partiach na średnim ogniu. Mieszaj często aż się zawiną i nabiorą złotego koloru, około 3 minuty. Przenieś na ręcznik papierowy, aby odsączyć. Podgrzej grill.
Usmaż papryki i cebulę na tej samej patelni, często mieszając aż zmiękną, około 8 minut. Dodaj czosnek i smaż, mieszając, aż pojawi się aromat, około 30 sekund.
Wmieszaj sos barbecue, bulion, cukier, musztardę oraz sos paprykowy. Zagotuj i zmniejsz ogień na średni. Smaż często mieszając aż sos zgęstnieje, około 1 minutę. Dodaj parówki i gotuj dalej aż dobrze przejdą sosem, około 1 minutę. Zdejmij z ognia.
Jeśli chcesz przypiecz bułki na grillu. Włóż plastry provolone do bułek i grzej około 30 sekund aż się roztopi. Na wierzch daj mieszankę z parówkami i posyp boczkiem.

Fot. Polsat Food Network
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat