Składniki
Sposób przygotowania
Smaż boczek na patelni na średnim ogniu, często mieszając przez około 6 minut, aż stanie się chrupki. Przenieś na ręcznik papierowy, aby odsączyć.
Smaż parówki na tej samej patelni w dwóch partiach na średnim ogniu. Mieszaj często aż się zawiną i nabiorą złotego koloru, około 3 minuty. Przenieś na ręcznik papierowy, aby odsączyć. Podgrzej grill.
Usmaż papryki i cebulę na tej samej patelni, często mieszając aż zmiękną, około 8 minut. Dodaj czosnek i smaż, mieszając, aż pojawi się aromat, około 30 sekund.
Wmieszaj sos barbecue, bulion, cukier, musztardę oraz sos paprykowy. Zagotuj i zmniejsz ogień na średni. Smaż często mieszając aż sos zgęstnieje, około 1 minutę. Dodaj parówki i gotuj dalej aż dobrze przejdą sosem, około 1 minutę. Zdejmij z ognia.
Jeśli chcesz przypiecz bułki na grillu. Włóż plastry provolone do bułek i grzej około 30 sekund aż się roztopi. Na wierzch daj mieszankę z parówkami i posyp boczkiem.
Fot. Polsat Food Network
IP