Karta Menu Art Restauracji Jesień 2018

We wrocławskim Art Hotelu można już rozsmakować się jesiennymi potrawami. W sezonowej karcie odkryjemy smak leśnych grzybów, słodkiej dyni i soczystej gruszki.

Na przystawkę poleca się policzki wołowe z borowikami lub borowiki smażone na maśle z z grzanką czosnkową. Na pierwsze danie zupa grzybowa z kładzioną kluską i świeżym tymiankiem lub krem z dyni z chili, imbirem, kolendrą, mlekiem kokosowym i prażonymi pestkami dyniowymi. Na drugie filet z kaczki w sisie miodowo-tymiankowym z dodatkiem jabłek podany z leniwą kluską lub dyniowy makaron tagliatelle z cielęciną w sosie śmietanowo - winnym z dodatkiem świeżej szałwi, a dla wyjątkowym mięsożerców ossobuco z giczy cielęcej z winno wrzywnym sosem podanym z ziemniakami i gremolatą. Dla wegetarian dobrym wyborem może być czerwone risotto z pieczonym burakiem, kozim serem i świeżą pietruszką lub sałatka z roszponki, rukoli, sera ślubowskiego zapiekanego na grzance z miodowym winegret i orzechami włoskimi.

Na deser warto spróbować gruszkę z lodami w szafranowo-miodowym sosie lub sernik dyniowy z sosem żurawinowo-różanym.


ip

fot. Art Restauracja





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat