Na przystawkę poleca się policzki wołowe z borowikami lub borowiki smażone na maśle z z grzanką czosnkową. Na pierwsze danie zupa grzybowa z kładzioną kluską i świeżym tymiankiem lub krem z dyni z chili, imbirem, kolendrą, mlekiem kokosowym i prażonymi pestkami dyniowymi. Na drugie filet z kaczki w sisie miodowo-tymiankowym z dodatkiem jabłek podany z leniwą kluską lub dyniowy makaron tagliatelle z cielęciną w sosie śmietanowo - winnym z dodatkiem świeżej szałwi, a dla wyjątkowym mięsożerców ossobuco z giczy cielęcej z winno wrzywnym sosem podanym z ziemniakami i gremolatą. Dla wegetarian dobrym wyborem może być czerwone risotto z pieczonym burakiem, kozim serem i świeżą pietruszką lub sałatka z roszponki, rukoli, sera ślubowskiego zapiekanego na grzance z miodowym winegret i orzechami włoskimi.
Na deser warto spróbować gruszkę z lodami w szafranowo-miodowym sosie lub sernik dyniowy z sosem żurawinowo-różanym.
ip
fot. Art Restauracja