Szukasz alternatywy dla kanapek czy innych znanych dań śniadaniowych? Dla Ciebie i Twoich bliskich mamy wyjątkową propozycję. Kaszki zbożowe Helpa to w dużej mierze powrót do przeszłości, czyli tradycyjnego polskiego gotowania. Jednak dzisiaj przybiera ono bardziej nowoczesną formę. Do kaszki owsianej czy jaglanej możesz dołożyć szereg pysznych dodatków – owoców liofilizowanych i świeżych, bakalii oraz innych, które urozmaicą posiłek. W ten sposób możesz serwować swojej rodzinie codziennie inne potrawy, zmieniając tylko ich bazę oraz dekorację. Radość z jedzenia będzie jeszcze większa – zwłaszcza dla najmłodszych.
Ekologiczne kaszki jaglane i owsiane
Jednymi z najpopularniejszych kasz w kuchni polskiej są kasze jaglane i owsiane. O ich wyjątkowych właściwościach mówi się od dawna, dlatego nic dziwnego, że obecnie przeżywają wielki powrót. Skąd wziąć produkty o sprawdzonym składzie? Marka Helpa ma w sprzedaży kaszki wytworzone z rozdrobnionych zbóż hodowanych na uprawach ekologicznych. Niski stopień przetworzenia sprawia, że zachowują one wszystkie swoje właściwości odżywcze, a ich przygotowanie jest ekspresowe! Wystarczą zaledwie 2-3 minuty, aby cieszyć się smacznym posiłkiem – to niesłychanie istotne zwłaszcza o poranku, gdy domownicy chcą zjeść szybkie śniadanie razem, nie spóźniając się przy tym do szkoły i do pracy.
Ze względu na stosunkowo uniwersalny smak, kasze jaglane i owsiane mogą być serwowane w dwóch wersjach – słodkiej lub wytrawnej. To daje duże pole do popisu dla osoby przygotowującej posiłki.
Kaszki z samopszy lub amarantusa – wersja BIO
Kaszki w wersji bio to najlepszy i najbezpieczniejszy wybór dla Ciebie i Twojej rodziny. Dobrze jest kupować takie, które dostarczają substancji odżywczych, a zarazem są szybkie w przygotowaniu. Do wspólnego gotowania możesz zaangażować nawet dzieci!
Kaszki z samopszy i amarantusa posłużą nie tylko w tradycyjnej formie, czyli ugotowane i serwowane w miseczkach. Jest wiele pomysłów na wykorzystanie ich do tworzenia innych śniadaniowych przysmaków np. babeczek, które mają atrakcyjną formę, są smaczne i szybko znikają z talerza. Innym pomysłem jest dodatnie kaszek do ciasta na naleśniki czy placki, a nawet całkowitego zastąpienia nimi mąki pszennej. Na przykład samopsza jest jej cenionym zamiennikiem, polecanym zwłaszcza dla osób nietolerujących glutenu.
Serwowanie kaszek daje duże pole do popisu, jeśli chodzi o śniadania. Te składniki są wykorzystywane na wiele sposobów, za każdym razem inaczej. To oznacza, że szybko się nie znudzą i nawet niejadki będą zadowolone z tego, co zobaczą na swoim talerzu.