Kawa Itapuã inspirowana Piña Coladą

Przepis na kawę Itapuã inspirowaną Piña Coladą.
Zaproś przyjaciół na orzeźwiającą kawę Itapuã inspirowaną Piña Coladą.

Składniki:

  • 100 ml soku z ananasa
  • 15 ml syropu kokosowego
  • 100 ml wody kokosowej
  • 1 kapsułka kawy Nespresso Vanilio
  • 5 ml ekstraktu z wanilii
  • kostki lodu
  • cukier


Przygotowanie:
W shakerze zmiksuj syrop i wodę kokosową oraz sok z ananasa. Przygotuj kawę Vanilio i wlej ją do shakera. Dodaj ekstrakt z wanilii i kilka kostek lodu. Wymieszaj naczynie energicznie. Z cukru przygotuj otoczkę na brzegu szklanki, tzw. crustę (cząstką cytryny zwilż jej krawędź i zanurz w cukrze rozsypanym na płaskim płytkim naczyniu tak, aby oblepił rant szkła). Przygotowany napój ostrożnie wlej do szklanki i podawaj udekorowany np. laską wanilii.

Fot. Nestlé Nespresso
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat