Klasyczny makaron z zielonym Pesto Genovese

Śródziemnomorskie inspiracje na talerzu - przepis kulinarny.
Różnorodne kształty makaronów i jeszcze więcej możliwości ich przygotowania – wystarczy dodać kilka ulubionych składników, aby w szybki sposób stworzyć danie, które będzie molto delizioso!

Dzięki wykorzystaniu najwyższej jakości makaronu Podravka 100% durum, potrawy będą nie tylko smaczne i pożywne, ale też pięknie podane.

Klasyczny makaron z zielonym Pesto Genovese

Składniki:

  • 400 g makaronu Podravka 100% durum, np. kokardki
  • pół słoiczka Pesto Genovese Podravka
  • 1 cebula dymka
  • tarta skórka z połowy cytryny
  • sok z połowy cytryny
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • kilka pomidorków koktajlowych

Sposób wykonania:
Makaron ugotować al dente. Do miseczki przełożyć pesto, dodać posiekaną cebulę dymkę, skórkę otartą z cytryny, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Do sosu dodać makaron i dokładnie wymieszać. Makaron serwować z dodatkiem pokrojonych pomidorków koktajlowych.

Fot. Podravka
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat