Kokosowy sernik z musem malinowym

Przepis na kokosowy sernik z musem malinowym.
Liczba porcji: 8 | Czas przygotowania: 20 min. + 90 min. pieczenia

Składniki:
Spód:

  • 70 g masła
  • 70 g gorzkiej czekolady
  • 30 g cukru kokosowego
  • 45 g mąki z quinoa
  • 1 jajko


Masa serowa:

  • 1 kg twarogu na sernik
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 100 g cukru kokosowego
  • 400 ml mleczka kokosowego
  • 5 jajek


Polewa:

  • 370 g dżemu malinowego


Sposób przygotowania:

  1. Masło i czekoladę roztop na małym ogniu. W międzyczasie za pomocą miksera utrzyj jajko z cukrem.
  2. Dodaj masę czekoladową, mąkę i całość miksuj do połączenia się składników.
  3. Piekarnik nagrzej do temperatury 160°C. Dno formy o średnicy 25 cm wyłóż papierem do pieczenia, zapinając obręcz i pozostawiając papier na zewnątrz. Wylej masę i piecze ją przez 9 minut. Następnie wystudź.
  4. W misce zmiksuj twaróg, mleko kokosowe, mąkę i cukier na gładką masę. Dodaj po kolei jajka i miksuj przez kilkanaście sekund.
  5. Piekarnik nagrzej do temperatury 175°C. Masę serową wylej na wystudzony spód i wstaw formę do piekarnika. Piecz przez 15 minut. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120°C i piecz przez 75 minut.
  6. Sernik wystudź i włóż na noc do lodówki.
  7. Dżem malinowy podgrzej delikatnie w małym garnku. Wylej go na sernik tak, aby powstała malinowa polewa.


POLECANE PRODUKTY

Mleczko kokosowe BIO 17-19%, House of Asia, 9,99 zł
Cukier kokosowy, House of Asia, 8,59 zł

Fot. House of Asia
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat