Kompot z suszu ze Śliwką Kalifornijską

Przepis na Kompot z suszu ze Śliwką Kalifornijską.
2 litry | Czas przygotowania: 30 minut

Składniki:

  • 200g suszonych Śliwek Kalifornijskich
  • 100g suszonych jabłek
  • 100g suszonych moreli
  • 100g rodzynek
  • 100g suszonych fig
  • 5-6 goździków
  • 1 pomarańcza
  • 2 laski cynamonu
  • 1-2 gwiazdki anyżu
  • 2 litry wody
  • miód - do smaku


Przygotowanie:
Owoce przepłukujemy na sitku. Przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą wraz z przyprawami.

Doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień i na małym gazie gotujemy pod przykryciem około 20-25 minut - nie za długo, by owoce zachowały ładny kształt. Następnie dodajemy pokrojone w grube plastry pomarańcze. Studzimy. Kiedy kompot osiągnie temperaturę pokojową doprawiamy go do smaku miodem.

Kompot z suszu podajemy w temperaturze pokojowej lub dobrze schłodzony.

Fot. Prunes from California
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat