Kotleciki ryżowe

Przepis marki Britta - Kotleciki ryżowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Oryginalne kotleciki ryżowe, czyli oryginalny pomysł na obiad.

Kotleciki ryżowe ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 3 saszetki (300 g) białego ryżu (np. marki Britta)
  • 200 g szpinaku grubo krojonego
  • 10 szt pomidorów suszonych posiekanych
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • 2 łyżki natki pietruszki drobno posiekanej
  • 100 g bułki tartej
  • 30 g parmezanu
  • 2 jajka
  • sól i pieprz

Metoda:

  1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu.
  2. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, dodać cebulę oraz czosnek i smażyć przez minutę następnie dodać szpinak i smażyć przez kolejną minutę. Ściągnąć z ognia i przełożyć do miski. Wymieszać z ostudzonym ryżem, pomidorami, bułką tarta, parmezanem, natką i jajkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  3. Uformować kotleciki. I smażyć na rozgrzanym oleju aż się będą złociste. Można podawać bazyliowym pesto.

Smacznego!

Fot. Britta
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat