Kotleciki z kaszy jaglanej z ziołami

Przepis na kotleciki z kaszy jaglanej z ziołami.
Przepis na pyszne kotleciki z kaszy jaglanej z ziołami.

Składniki:

  • 1 szklanka surowej kaszy jaglanej,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 1 łyżka natki koperku,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 3 łyżki wody,
  • 3-4 łyżki mąki,
  • sól,
  • pieprz.


Panierka:

  • 150 g krakersów.


Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przepłukać i przelać wrzątkiem, zalać 2 szklankami wody. Przykryć i gotować aż kasza zrobi się miękka. Do kaszy dodać zioła, oliwę, wodę i mąkę aż powstanie masa, a jeśli nie to dodać mąkę. Krakersy pokruszyć i dać do miski. Z masy jaglanej formować kotleciki obtaczać je w krakersach. Ułożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i piec przez 15 minut.

Ewelina Makoś
(ewelina.makos@dlalejdis.pl)

Fot. freepik.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat