Kruche ciasteczka ryżowe

Ciasteczka z brązowego ryżu Britta - przepis kulinarny.
Tuż po Świętach proponujemy przepis na lekkie i kruche ciasteczka z brązowego ryżu i płatków kokosowych.

Ciasteczka z brązowego ryżu

Składniki:

  • 1 szklanka ugotowanego i odsączonego brązowego ryżu (np. marki Britta)
  • 3 łyżki cukru lub ksylitolu
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 3 łyżki pełnoziarnistej mąki orkiszowej
  • 1 szklanka wiórków kokosowych

Metoda:

  1. Wszystkie składniki (poza wiórkami) umieścić w mikserze i mieszać aż składniki się połączą.
  2. Na koniec miksowania dodać wiórki kokosowe wymieszać łyżką.
  3. W dłoniach uformować ciasteczka z masy.
  4. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 st.C aż się zarumienią.
  5. Wyciągnąć i zostawić do ostygnięcia.

Smacznego!

Fot. Britta
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat