Kulinarne pomysły od Sokołowa

Opublikowano: 2020-01-13
Imprezowy hit - przepis kulinarny.
Szerokie możliwości kulinarnych zastosowań mają pasty warzywne. Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami Z Gruntu Dobre będzie smakowitym dodatkiem do sałatek, wrapów, tortilli.

Można jej też użyć do przygotowania farszu do szybkich, przekąskowych wypieków z ciasta francuskiego. Podobnie jak wszystkie produkty z linii Z Gruntu Dobre, powstaje na bazie wyłącznie naturalnych składników roślinnych i nie zawiera konserwantów.

Imprezowy hit

Składniki (na 2 osoby)

  • 1/2 opakowania pasty z cukinii z suszonymi pomidorami Z Gruntu Dobre Sokołów
  • 2/3 szklanki suchego makaronu razowego fusilli
  • 1 garść roszponki
  • 80 g twardego sera koziego
  • 1 nieduża papryka spiczasta
  • 2-3 nieduże pomarańcze sycylijskie
  • 3 łyżki orzechów arachidowych
  • olej z orzechów arachidowych

Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po przestygnięciu połączyć z pastą z cukinii. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę. Pomarańcze obrać, oczyścić z białych błonek, a następnie podzielić na mniejsze kawałki (można również z jednej sztuki odkroić 2-3 plastry wraz ze skórką i pozostawić do dekoracji). Ser kozi pokroić w słupki. Na półmisek wyłożyć naprzemiennie makaron z pastą warzywną, skropioną olejem roszponkę, pomarańczę, paprykę, kozi ser i orzeszki ziemne. Całość udekorować półplasterkami pomarańczy.

  • Pasta z cukinii z suszonymi pomidorami Z Gruntu Dobre -  ok. 5 -6 zł (190g)

Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat