Można jej też użyć do przygotowania farszu do szybkich, przekąskowych wypieków z ciasta francuskiego. Podobnie jak wszystkie produkty z linii Z Gruntu Dobre, powstaje na bazie wyłącznie naturalnych składników roślinnych i nie zawiera konserwantów.
Imprezowy hit
Składniki (na 2 osoby)
Przygotowanie:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a po przestygnięciu połączyć z pastą z cukinii. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w drobną kosteczkę. Pomarańcze obrać, oczyścić z białych błonek, a następnie podzielić na mniejsze kawałki (można również z jednej sztuki odkroić 2-3 plastry wraz ze skórką i pozostawić do dekoracji). Ser kozi pokroić w słupki. Na półmisek wyłożyć naprzemiennie makaron z pastą warzywną, skropioną olejem roszponkę, pomarańczę, paprykę, kozi ser i orzeszki ziemne. Całość udekorować półplasterkami pomarańczy.
Fot. SOKOŁÓW
Informacja prasowa