Kurczak po marokańsku

Przepis na kurczaka po marokańsku.
Przepis na kurczaka po marokańsku z ryżem Halina.

Składniki:

  • 400 g filetów z kurczaka,
  • Kasza Kuskus Halina,
  • 2 łyżki oliwy,
  • 1 posiekana cebula,
  • 2 posiekane ząbki czosnku.
  • 1 zielona i 1 czerwona papryka,
  • 1 marchewka pokrojona w słupki,
  • 1 średnia cukinia, pokrojona w plasterki,
  • suszone morele pokrojone w paski,
  • 200 ml wywaru z warzyw,
  • przyprawy (sól, pieprz, cynamon, kumin, kolendra).
  • Świeża kolendra do dekoracji.


Sposób przyrządzania:
Pokrój mięso w paski grubości ok. 1 cm. Posyp solą i pieprzem. Na oliwie podsmaż kawałki mięsa, dodaj cebulę, czosnek, paprykę, marchewkę i cukinię. Smaż 3 minuty, mieszając. Dodaj suszone morele, następnie stopniowo dolewaj wywar z warzyw. Dopraw do smaku przyprawami. Duś ok. 5 min. na małym ogniu, mieszając. Podawaj z Kaszą Kuskus Halina przygotowaną wg przepisu na opakowaniu. Gotowe danie udekoruj listkami świeżej kolendry. Smacznego!

Fot. Halina
IP




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat