Kurczęcia z agrestem i anyżem

Nowa odsłona kurczaka - przepis na pyszne skrzydełka.
Jak połączyć kurczaka z agrestem?

Kurczęcia z agrestem i anyżem

Składniki:

  • 1 kg skrzydeł kurczęcych – Kurczak Zagrodowy
  • 1 kg agrestu
  • 200 ml wina czerwonego
  • 100 g cukru brązowego
  • 5 gwiazdek anyżowych
  • Sól/pieprz
  • Smalec gęsi

Przygotowanie:

Skrzydła podsmażamy na smalcu gęsim. Przygotowujemy karmel, poprzez powolne rozpuszczenie cukru brązowego na patelni. Agrest pokrojony na połówki wrzucamy na karmel. Zalewamy winem i dusimy często mieszając, po czym blendujemy i przepuszczamy przez sito. Następnie przekładamy do naczynia, do którego wkładamy również podsmażone skrzydła. Dodajemy anyż i dusimy pod przykryciem około 40 minut.

Fot. Kurczak zagrodowy
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat