Latte piernikowe

Przepis na latte piernikowe.
Przepis na latte piernikowe idealne na Święta.

Składniki:

  • 1/4 szklanki (60 ml) mleka zagęszczonego 7,5% (do kawy)
  • 1/2 łyżeczki przyprawy piernikowej
  • 1 łyżeczka brązowego cukru
  • 2 espresso (po ok. 80 ml)
  • 1/2 szklanki (125 ml) mleka


Przygotowanie:

  1. W garnuszku mocno podgrzać mleko zagęszczone razem z przyprawą piernikową i cukrem, dokładnie wymieszać. Przelać przez sitko do dwóch szklanek latte.
  2. Wlać zaparzone espresso oraz podgrzane i spienione mleko.


Agnieszka Brewka
(agnieszka.brewka@dlalejdis.pl)

Fot. pixabay.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat