Legumina z musem truskawkowym

Przepis na leguminę z musem truskawkowym.
Nareszcie przyszedł czas pachnących, soczystych truskawek! Korzystajmy z niego, bo nie trwa zbyt długo.

Przełom maja i czerwca to idealny moment, aby uruchomić nasze kulinarne fantazje i wypróbować smakowite desery z truskawkami.  Na ich przygotowanie nie potrzeba wiele czasu. Wystarczy twarożek Mój Ulubiony i  kilka składników, które na co dzień mamy w lodówce.

Sprawdzony przepis na leguminę z musem truskawkowym

Składniki:

  • 450 g Twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 2 żółtka
  • 2 białka
  • 100 g cukru drobnego
  • 3 łyżki żelatyny
  • 250 g pokrojonych truskawek


Wszystkie składniki pozostawić, aby miały temperaturę pokojową.
Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać twarożek. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Bardzo dokładnie połączyć z masą. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać pozostały cukier. Powstałą bezę połączyć z masą. Dodać truskawki, wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.

SMACZNEGO!

Fot. Mój Ulubiony
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat