Przełom maja i czerwca to idealny moment, aby uruchomić nasze kulinarne fantazje i wypróbować smakowite desery z truskawkami. Na ich przygotowanie nie potrzeba wiele czasu. Wystarczy twarożek Mój Ulubiony i kilka składników, które na co dzień mamy w lodówce.
Sprawdzony przepis na leguminę z musem truskawkowym
Składniki:
Wszystkie składniki pozostawić, aby miały temperaturę pokojową.
Żółtka utrzeć z połową cukru, dalej ucierając dodawać twarożek. Żelatynę namoczyć w odrobinie zimnej wody, gdy napęcznieje rozpuścić w kilku łyżkach gorącej wody. Bardzo dokładnie połączyć z masą. Białka ubić na sztywno, dalej ubijając dodawać pozostały cukier. Powstałą bezę połączyć z masą. Dodać truskawki, wymieszać i przełożyć do pucharków lub szklanek. Wstawić do lodówki do zastygnięcia. Podawać udekorowane bitą śmietaną i świeżymi truskawkami.
SMACZNEGO!
Fot. Mój Ulubiony
Informacja prasowa