Lekkie menu na upalne dni

Sałatka z młodym szpinakiem - przepis kulinarny.
Gdy upał nie odpuszcza, także apetyt nam nie dopisuje. Istnieje jednak wyjście z sytuacji – lekka, a zarazem pożywna sałatka na bazie wartościowego młodego szpinaku.

Kolorowa, obłędnie pyszna i szybka w przygotowaniu dostarczy nam niezbędnej energii. Sprawdźcie tę propozycję w letnie popołudnie – kulinarny sukces gwarantowany!

Sałatka z młodym szpinakiem

Składniki:

  • 3 garście Szpinaku młodego marki Eisberg
  • 2 małe, upieczone buraki
  • 50 g sera halloumi
  • garść żurawiny
  • garść orzechów włoskich
  • garść orzechów nerkowca
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz czarny

Dressing:

  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżka wody
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy miodowej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Szpinak młody marki Eisberg ułożyć w miseczce. Upieczone buraki pokroić w kostkę i wymieszać ze szpinakiem. Polać przygotowanym wcześniej dressingiem. Ser halloumi pociąć w plastry. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę i smażyć ser aż się przyrumieni. Ułożyć go na wierzchu sałatki. Całość posypać orzechami nerkowca i włoskimi oraz żurawiną.

Fot. Orchidea Creative Group
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat