Lekkie tiramisu

Przepis na lekkie tiramisu.
Podstawą doskonałego tiramisu jest połączenie kremowej konsystencji ze smakiem biszkoptów, nasączonych kawową esencją.

Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony składa się w  100% ze śmietanki, dzięki czemu nadaje deserowi aksamitną gładkość i śmietankową słodycz.  Prosty przepis , kilka chwil na schłodzenie i przysmak, podany w eleganckich pucharkach, ucieszy zarówno oko,  jak i podniebienie.

Przepis na lekkie tiramisu z twarożku Mój Ulubiony

Składniki:

  • 450 g twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru, drobnego
  • 100 g biszkoptów 'lady fingers'
  • ok 150 ml mocnego naparu kawy
  • 50 ml likieru Amaretto
  • kakao do posypania


Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty kogel-mogel. Dodawać stopniowo Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony  dalej ucierając, masę schłodzić. Biszkopty maczać w kawie wymieszanej z likierem, układać w pucharkach lub większym naczyniu. Biszkopty przekładać masą, aby ostatnią warstwą była masa twarogowa.  Schłodzić deser w lodówce, przed podaniem posypać kakao.
Smacznego !

Fot. „Mój Ulubiony”
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat