Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony składa się w 100% ze śmietanki, dzięki czemu nadaje deserowi aksamitną gładkość i śmietankową słodycz. Prosty przepis , kilka chwil na schłodzenie i przysmak, podany w eleganckich pucharkach, ucieszy zarówno oko, jak i podniebienie.
Przepis na lekkie tiramisu z twarożku Mój Ulubiony
Składniki:
Żółtka utrzeć z cukrem na jasny puszysty kogel-mogel. Dodawać stopniowo Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony dalej ucierając, masę schłodzić. Biszkopty maczać w kawie wymieszanej z likierem, układać w pucharkach lub większym naczyniu. Biszkopty przekładać masą, aby ostatnią warstwą była masa twarogowa. Schłodzić deser w lodówce, przed podaniem posypać kakao.
Smacznego !
Fot. „Mój Ulubiony”
Informacja prasowa