Letnie menu w ART Restauracji

W restauracji przy wrocławskim ART Hotelu można już wypróbować dań przygotowanych z użyciem sezonowych warzyw i owoców.

Lokalne ryby i mięsa podawane są z młodymi ziemniaczkami z koperkiem. Wrocławskim hitem są policzki wołowe z agrestemczerwonym i porto. Dla wielbicietem kuchni fit jest krem z groszku zielonego z wędzonym tofu i miętą. Dla wybrednych smakoszy grillowany comber jagnięcy w sosie ze świeżych porzeczek z karmelizowaną szalotką, ragout z kurek i boczku oraz ziemniakami lub do wyboru Filet z kurczaka zagrodowego sous vide z purée z pieczonego batata i marchwi z sałatką z selera naciowego i rabarbaru fasolką szparagową w pomidorach.
Połączenie kuchni włoskiej i polskiej reprezentuje szpinakowe tagliatelle z cukinią i bobem.

W upalne dni sprawdzi się chłodnik z botwinki z sorbetem z młodych buraków lub do wyboru Chłodnik z markują, melonem z gałką sorbetu z limonki.
A na deser Szef Kuchni Grzegorz Pomietło proponuje torcik bezowy z mascarpone i purèe z poziomek i czerwonych porzeczek.

ip
fot. Art Hotel





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat