Lunch omakase

Weekendowa oferta Nobu Warsaw.
Omakase, z języka japońskiego „Zostawiam wybór Tobie” to prawdziwy wyraz zaufania do osoby przygotowującej posiłek.

Sformułowanie używane w restauracjach serwujących sushi i japońską kuchnię zyskuje coraz większą popularność w Polsce. Już od tej soboty, również w porze lunchu, w restauracji Nobu będzie można spróbować wyjątkowej selekcji czterech dań w formie niespodzianki przygotowanych przez szefa kuchni – Yannicka Lohou. Lunch Omakase dostępny będzie w soboty i niedziele w cenie 190 złotych.

Popularna i chętnie odwiedzana warszawska restauracja Nobu dostosowuje się do obecnej sytuacji panującej w kraju. W odpowiedzi na niesłabnące zainteresowanie gości, otwiera dodatkowo swoje podwoje w każdą niedzielę, a w pozostałe dni wydłuża godziny funkcjonowania, startując wcześniej. Ponadto, w związku z panującymi restrykcjami goście mają od teraz możliwość dokonania rezerwacji stolika na godzinę przed przyjściem.

Wachlarz możliwości kulinarnych i okazji do odwiedzenia lokalu jest zatem bardzo szeroki, a dbałość marki o wszystkie zasady bezpieczeństwa i higieny pozwala gościom czuć się w eleganckiej przestrzeni Nobu swobodnie i bezpiecznie.

Kunszt szefa kuchni Nobu Warsaw
Urodzony w Bretanii we Francji Yannick Lohou od dziecka pasjonuje się kulinarnym światem. Po ukończeniu szkoły kulinarnej w Tregunc Lycee Saint Marc w 1997 roku miał okazję pracować w wielu francuskich restauracjach, a następnie podróżować i zdobyć bezcenne międzynarodowe doświadczenie, między innymi w USA i Rosji. Podczas swojej kariery zawodowej, miał szczęście poznać i pracować z Nobu Sanem oraz Szefem Herve Courtot, którzy nauczyli go skromności, dyscypliny i szacunku. Kunszt i niesamowity smak jego dań od lipca można podziwiać w warszawskiej restauracji Nobu. Wieloletnie doświadczenie, wybitna finezja i zdobyta renoma w kulinarnym świecie stanowią twarde argumenty na to, że oddanie się w jego ręce podczas wizyty w Nobu staje się niezapomnianym przeżyciem.
lUNCH OMAKASE

Koncepcja restauracji Nobu oparta jest na nowatorskiej kuchni szefa Nobu Matsuhisy odznaczającej się wykorzystaniem produktów wysokiej jakości, wyjątkowymi kolorami i konsystencją – to klasyczna kuchnia japońska stworzona ze składników pochodzących z Ameryki Południowej. Posiłek w stylu Omakase pozwala gościom na spróbowanie wyjątkowych i najlepszych dań, które w danym momencie może zaoferować szef kuchni. To świetna propozycja dla osób niezdecydowanych lub takich, które nie miały dotychczas styczności z japońską kuchnią.

Lunch Omakase, który w ten weekend wprowadzamy w Nobu to trzydaniowy lunch z deserem, którego skład jest zagadką dla gości do ostatniego momentu. Wywodzący się z kulinarnej tradycji japońskiej sposób przygotowania potraw jest niezwykłą okazją do skosztowania tego, co jest w Nobu najlepsze. Serwowane przez nas dania będą się zmieniać w zależności od sezonowości i dostępności najlepszych produktów – mówi Yannick Lohou, szef kuchni Nobu Warsaw.

Lunch Omakase proponowany przez Nobu stanowi niemałą atrakcję i swego rodzaju przeżycie kulinarne polecane każdemu. Dania w całkiem nowej odsłonie lub na bazie charakterystycznych klasyków z menu, takich jak legendarny czarny dorsz z aksamitnym sosem miso, sashimi „New Style” przypiekane olejem sezamowym czy sushi i rollsy z najwyższej jakości owoców morza, zaspokoją apetyt nawet najbardziej wymagających gości.

Lunch Omakase jest dostępny dla gości od 12:00, w każdą sobotę i niedzielę.

Fot. Nobu
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat