Magic Mince Nachos

Grillowe dodatki - przepis kulinarny.
A na przystawkę? Nachosy z Magic Mince od The Vegetarian Butcher, które można przygotować w domu tuż przed spotkaniem. Wystarczy poświęcić 10 minut przed wyjściem i potrawa gotowa.

Nie zapominajmy także o deserze. W okresie letnim mamy bogaty wybór owoców, takich jak truskawki, maliny czy borówki, które świetnie sprawdzą się serwowane świeże, a także z grilla. Można je również łączyć z roślinnym mięsem, tworząc szaszłyki przekładane plastrami banana lub kawałkami ananasa. Owoce pieczone na grillu w folii wydzielają zniewalający aromat, a ich konsystencja jest jedwabista. Warto eksperymentować, dodając przyprawy takie jak cynamon lub łyżeczkę miodu, która roztopi się na ciepłym owocu, wydobywając jego wyrazisty smak. Roślinny grill jest pyszny!

Magic Mince Nachos

  • Czas przygotowania: 10 min.
  • Liczba porcji: 2

Składniki:

  • 200 g Magic Mince The Vegetarian Butcher
  • 1 opakowanie nachosów
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka mielonej chilli
  • 1 łyżeczka suszonej cebuli
  • 1 opakowanie wegańskiej alternatywy sera
  • 2 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 limonka
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Rozpal grilla lub rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Posiekaj cebulę i podsmaż ją przez kilka minut na patelni. Dodaj Magic Mince i przyprawy. Wymieszaj, a następnie zdejmij z ognia. Ułóż nachosy na blasze do pieczenia.
  3. Na wierzch dodaj Magic Mince. Przykryj (dużą ilością) wegańskiej alternatywy dla sera i wstaw do piekarnika. Poczekaj, aż ser zacznie się topić.
  4. Przekrój awokado na pół i usuń pestkę. Rozgnieć je widelcem, dodaj sól i sok z limonki oraz wyciśnięty przez praskę czosnek. Całość mieszaj, aż powstanie przyjemne i kremowe guacamole.
  5. Chwyć nachosy, zanurz i ciesz się smakiem!

Fot. The Vegetarian Butcher
Informacja prasowa





Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat