Makaron z sosem truskawkowym

Przepis na makaron z owocami.
Sezon letni obfituje w świeże i soczyste owoce, które warto wykorzystać w swoim menu. My polecamy szybki oraz lekki makaron na słodko z truskawkami oraz jogurtem naturalnym. Pycha!

Makaron z sosem truskawkowym

Składniki (2 – 3 porcje):

  • 150 g ulubionego makaronu (najlepiej penne lub kokardki)
  • 500 ml wody Mama i ja (do sosu i do ugotowania makaronu)
  • 250 g truskawek
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka cukru trzcinowego

Wykonanie:

  1. Truskawki umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Podsmażyć od 3 do 5 minut na patelni z łyżką cukru i kilkoma łyżkami wody Mama i ja.
  2. Odstawić, wlać jogurt i wymieszać do połączenia.
  3. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, ale bez dodatku soli. Połączyć z sosem truskawkowym.
  4. Podawać ze świeżymi truskawkami i listkami mięty.

Fot. Mama i ja
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat