Maska złuszczająca do stóp

LC+ Maska złuszczająca do stóp w postaci nasączonych skarpetek.
Jak przygotować stopy do wiosny

Aby mieć piękne stopy na wiosnę i z radością założyć sandały, w pierwszej fazie pielęgnacji należy pozbyć się zgrubiałego naskórka. Potrzebujemy na to około 3 tygodni. Tyle bowiem trwa systematyczne jego złuszczanie po aplikacji specjalnej maski do stóp w postaci nasączonych kwasami owocowymi skarpetek. Po zakończeniu łuszczenia stopy są gładkie i delikatne. Wystarczy smarować je nawilżającym kremem, by efekt utrzymał się aż do lata.

LC+ Maska złuszczająca do stóp w postaci nasączonych skarpetek

Formuła maski oparta na kwasach owocowych, moczniku, ekstrakcie z aloesu i kwiatów nagietka oraz olejku z trawy cytrynowej powoduje złuszczenie suchego, zniszczonego naskórka i odsłonięcie świeżego. Maska przy okazji intensywnie nawilża, zmiękcza i uelastycznia skórę, dzięki czemu stopy stają się gładkie i piękne. Maska jest w postaci nasączonych skarpetek i stanowi świetną alternatywę dla zabiegów stosowanych w gabinetach kosmetycznych. Spektakularne rezultaty są widoczne już po pierwszym zabiegu. W czasie złuszczania się skóry nie wystawiać stóp na działanie promieni słonecznych.

Substancje aktywne: kwas  glikolowy, cytrynowy, salicylowy, mocznik, allantoina, ekstrakty z aloesu i kwiatów nagietka lekarskiego oraz olejek z trawy cytrynowej.

Sposób użycia:
Rozłożyć skarpetki i odciąć nożyczkami zaznaczoną część folii. Nałożyć skarpetki na stopy, owinąć końcówki wokół kostek. Z zaznaczonego elementu w kształcie serduszka usunąć zabezpieczenie i częścią z przylepcem skleić skarpetkę, aby przylegała do kostki. Delikatnie rozmasować stopy, aby maska równomiernie rozprowadziła się po skórze. Pozostawić na 60 minut. Zdjąć skarpetki i umyć stopy ciepła wodą. Wytrzeć do sucha. Pierwsze efekty złuszczania powinny się pojawić po około 7 dniach, a cały proces złuszczania powinien się zakończyć po ok. 2-3 tygodniach, w zależności od stanu skóry stóp.

Cena ok. 12,99 zł/2x12,5 g

Fot. Coloris
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat