Maślana bułeczka z serkiem śmietankowym

Przepis na maślaną bułeczkę z serkiem śmietankowym Hochland Kanapkowy.
Przepis Izy Kulińskiej na maślaną bułeczkę z serkiem śmietankowym Hochland Kanapkowy.

Składniki:

  • Bułeczka maślana
  • serek Hochland Kanapkowy śmietankowy
  • truskawki
  • orzechy włoskie
  • miód wielokwiatowy
  • szparagi surowe zielone
  • listek bazylii zielonej lub czerwonej albo mikrozioła - garść, do przybrania
  • sok z cytryny - 1 łyżeczka
  • pieprz czarny grubo mielony - 2 szczypty


Sposób przygotowania kanapki:
Orzechy przebrać i pokruszyć. Na suchą patelnię wlać miód, podgrzać. Kiedy zacznie się pienić wsypać orzechy, prażyć kilka chwil. Dodać sok z cytryny, jeszcze chwilę smażyć, oprószyć pieprzem, ostudzić. Szparagom odłamać twardą końcówkę. Odciąć główki, przekroić je na połówki. Obieraczką do warzyw zestrugać cienkie wstążki z łodygi szparagów. Kromki maślanej bułki posmarować serkiem. Nałożyć po trochu karmelizowanych orzechów, wstążki szparaga. Przybrać truskawką i główkami szparagów oraz ziołami.

Fot. Hochland
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat