Masło znów wraca do łask

Masło ekstra 82% Czarnocin – z krainy mlekiem płynącej
Wszyscy pamiętamy czasy, kiedy masło i jajka odsądzano od czci i wiary jako przyczynę miażdżycy, chorób serca i innych chorób cywilizacyjnych. Dzisiaj znowu wracają do łask, wypierając niezdrowe, utwardzane margaryny i inne zamienniki.

Okazuje się, że są najzdrowsze dla dzieci i rekonwalescentów. Znowu możemy więc delektować się smakiem prawdziwego, polskiego masła. Pod warunkiem, że wybierzemy to najlepsze, na przykład masło ekstra 82%, proponowane jako nowość w ofercie marki Czarnocin.

Masło po latach walki o prymat z tłuszczami roślinnymi znowu uważane jest za najszlachetniejszy z jadalnych tłuszczów. Warto jednak zwracać szczególną uwagę na skład kupowanego produktu. Masło ekstra Czarnocin zawiera 82% tłuszczu, produkowane jest wyłącznie z najwyższej jakości słodkiej śmietanki (jest ona jego jedynym składnikiem), co zdecydowanie plasuje je w czołówce tego rodzaju produktów w Polsce.

Tradycyjne Masło ekstra Czarnocin jest najlepiej przyswajalnym tłuszczem zwierzęcym i do tego jest lekkostrawne. Kolejną jego zaletą jest to, że nie zawiera żadnych dodatków chemicznych. W maśle ekstra Czarnocin znajdują się za to duże ilości łatwo przyswajalnych witamin A, D i E,  a także innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Jest przy tym niezastąpionym źródłem węglowodanów, białka i soli mineralnych.

Masło zalecane jest przede wszystkim dzieciom i osobom starszym. Związane jest to z naturalnie występującymi w nim witaminami oraz brakiem izomerów kwasów tłuszczowych. Masło polecane jest też kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym.

Tradycyjne masło ekstra Czarnocin ma naturalny świeży śmietankowy zapach i smak dzięki wysokiej jakości surowca. Nawet zwykła kanapka czy domowe wypieki ogromnie zyskają dzięki dodatkowi masła ekstra Czarnocin. Jego maślany aromat jest niezastąpiony przy pieczeniu kruchego ciasta czy maślanych bułeczek.

Fot. Milkpol
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat