Meksykańska zupa z kukurydzianą tortillą

Przepis na meksykańską zupę z kukurydzianą tortillą.
Przepis na rozgrzewającą meksykańską zupę z kukurydzianą tortillą.

Sposób przygotowania:
1 pierś kurczaka zanurz w 1,5 litrze osolonej wody z dodatkiem 1 przekrojonej na pół, nieobranej główki czosnku, pęczka kolendry oraz 2 ostrych papryczek chili. Gotuj całość przez 20 minut. Wyjmij mięso, kolendrę i dodaj zamrożoną Zupę węgierską Proste Historie. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy i gotuj przez 15 minut. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy. Do zupy dodaj przyprawy z saszetki, wymieszaj i dopraw solą. Sparz 1 limonkę, zetrzyj drobno skórkę do zupy i wyciśnij sok. Gotowe kukurydziane tortille pokrój w mniejsze trójkąty. Rozgrzej olej na patelni i zrumień je na złoto. Zupę serwuj gorącą, posypaną kolendrą z dodatkiem trójkątnych tortilli.

Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat