Sposób przygotowania:
1 pierś kurczaka zanurz w 1,5 litrze osolonej wody z dodatkiem 1 przekrojonej na pół, nieobranej główki czosnku, pęczka kolendry oraz 2 ostrych papryczek chili. Gotuj całość przez 20 minut. Wyjmij mięso, kolendrę i dodaj zamrożoną Zupę węgierską Proste Historie. Dodaj odsączoną puszkę kukurydzy i gotuj przez 15 minut. Kurczaka pokrój na mniejsze kawałki i dodaj do zupy. Do zupy dodaj przyprawy z saszetki, wymieszaj i dopraw solą. Sparz 1 limonkę, zetrzyj drobno skórkę do zupy i wyciśnij sok. Gotowe kukurydziane tortille pokrój w mniejsze trójkąty. Rozgrzej olej na patelni i zrumień je na złoto. Zupę serwuj gorącą, posypaną kolendrą z dodatkiem trójkątnych tortilli.
Fot. PROSTE HISTORIE
Informacja prasowa