Mini tarta z granoli

Przepis kulinarny na smaczne śniadanie.
Zainspiruj się naszym przepisem i przekonaj się, że zrobienie niebanalnego śniadania jest dostępne dla każdego!

Mini tarta z granoli

  • Czas przygotowania: 30 minut
  • Ilość porcji: 8

Składniki:

  • granola 500 g
  • miód 3-5 łyżek
  • płynny (lekko podgrzany) olej kokosowy 5 łyżek
  • jogurt typu greckiego OSM Piątnica 0% tłuszczu
  • ulubione owoce: porzeczki, maliny, borówki

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. Granolę rozbij na mniejsze kawałki i wymieszaj z miodem oraz 4 łyżkami oleju kokosowego. Pozostałym olejem wysmaruj formy do tartaletek i wyłóż je masą.
  2. Piecz przez 12-15 minut. Pozostaw do ostygnięcia.
  3. Podawaj z łyżką jogurtu Piątnica i dodatkiem ulubionych owoców.

Smacznego!

Fot. OSM PIĄTNICA
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat