W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Mini-szaszłyki z serem camembert i szynką Serrano

Opublikowano: 2013-01-07
Przepis na mini-szaszłyki z serem camembert i szynką Serrano.
Przepis na znakomite przekąski serowe.

Składniki:

  • 240 g sera camembert (np. Merci Chef! natura),
  • 30 dag szynki Serrano,
  • suszona papryka: ostra i słodka,
  • świeże gałązki rukoli lub bazylii.


Przygotowanie:
Pokrój camembert na kwadraciki o wielkości ok. 1cm. Każdy kwadracik zawiń dokładnie w plasterek szynki a następnie nabij na szaszłyk. Gotowy szaszłyk obtocz lub posyp po wierzchu mieszanką suszonej papryki. Na końcu wszystkie szaszłyki włóż na około 2-3 minuty do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Ser camembert powinien się lekko stopić i połączyć z szynką.

Dekoracja:
Szaszłyki możesz ułożyć na szklaneczkach lub miseczkach wyłożonych świeżymi gałązkami ziół np. bazylii lub rukoli. Możesz też gałązkę rukoli owinąć wokół szaszłyka.

Fot. Merci Chef!
IP




Polecane
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Społeczność
NK