Miodowy sernik z topinamburu

Przepis na miodowy sernik z topinamburu w koszyczku z makaronu z buraka Fit&Easy.
Przepis na pyszny i zdrowy miodowy sernik z topinamburu w koszyczku z makaronu z buraka Fit&Easy.

Składniki na 4 porcje:

  • Twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony 300 g
  • Miód akacjowy 80 g
  • Śmietanka Wieluń 50 g
  • Topinambur 300 g
  • Spaghetti z buraka Fit&Easy 1 opak.
  • Olej do smażenia koszyczków z buraka
  • Jogurt 200 g
  • Jaja 2szt.
  • Cukier puder do smaku
  • Żelatyna w listkach 11 g
  • Maliny, jeżyny i borówki po 50 g
  • Kakao 1 łyżeczka
  • Laska wanilii 1 szt.


Wykonanie:
Upieczony topinambur obrać ze skórek i zmiksować na gładkie puree. Namoczyć żelatynę w wodzie. Zmiksować ze sobą puree z topinamburu, twarożek Mój Ulubiony oraz jogurt. Miksować 15 min. w 50 st. C. Dodać miód, namoczoną żelatynę, jaja i laskę wanilii zwiększając temperaturę na 80 st C. i miksować kolejne 7 min. Wylać sernik do stężenia. Koszyczki z buraka smażyć w 165 st. C i formować od razu po wyciągnięciu z oleju. Sernik serwować schłodzony, oprószony kakao z położonymi na wierzchu koszyczkami z owocami.

Fot. Fit&Easy
Infomacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat