W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies.
Ukryj komunikat


Muffinki z makaronu marchewkowego

Opublikowano: 2017-02-16
Przepis na muffinki z makaronu marchewkowego.
Przepis na muffinki z makaronu marchewkowego Fit&Easy.

Składniki:

  • 1 opakowanie Spaghetti z marchewki Fit&Easy
  • 12 plastrów szynki parmeńskiej
  • 6 łyżek kukurydzy konserwowej
  • Mała, czerwona papryka
  • 1 szt. czerwonej cebuli
  • 4 jajka
  • ½ szklanki śmietanki
  • 100 g żółtego sera typu parmezan
  • Szczypta pieprzu i słodkiej papryki
  • 6 szt. pomidorków koktajlowych
  • Garść rukoli
  • Olej do smarowania foremek


Sposób przygotowania:
Całe jajka mieszamy ze śmietanką oraz tartym żółtym serem, powstałą masę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Cebulę i paprykę siekamy w kostkę, a następnie dodajemy kukurydzę. Foremki na muffinki smarujemy olejem, wykładamy plasterkami szynki. Do środka wkładamy makaron marchewkowy i łyżeczką dokładamy wszystkie warzywa, a następnie zalewamy masą jajeczną. Pieczemy 25 minut w 180° C, aż babeczki się zarumienią. Podajemy udekorowane listkami rukoli.

Fot. Fit&Easy
Informacja prasowa




REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Społeczność
Reklama