Muffinki z szynką

Opublikowano: 2019-02-06
Walentynkowe, śniadaniowe menu.
Śniadanie podane do łóżka to z pewnością jedna z przyjemniejszych niespodzianek, jakie możesz sprawić swojemu partnerowi w Dzień Zakochanych, ale i nie tylko.

Wspólne poranki przy pysznych potrawach mogą stać się waszą ulubioną, poranną czynnością.

Muffinki z szynką (czas przygotowania: 30 min)

Składniki:

  • Szynka (np. Biebrzówka JBB Bałdyga)
  • 4 jajka
  • Suszone pomidory
  • Kiełki
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:
Szynkę pokrój w cienkie plasterki. Foremkę na muffinki nasmaruj oliwą i wyłóż plastrami szynki. Na szynce ułóż pokrojone suszone pomidory. Następnie do każdej foremki wbij po jednym jajku. Dopraw solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Zapiekaj w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 minut. Gotowe muffinki przystrój kiełkami.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność
Reklama


 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat