Muffiny - przekąska na domówkę

Muffiny orzechowe z żurawiną i nerkowcami - przepis kulinarny.
Choć huczne domówki w tym roku zastąpimy innymi formami spędzania karnawałowego czasu, nie możemy zapomnieć o przekąskowym menu. Jaka powinna być idealna przekąska?

Prosta w przygotowaniu, doskonała w smaku, efektownie podana. Warto wyjść poza tradycyjne formy, takie jak kanapki czy koreczki i postawić na smakowite i oryginalne propozycje Sante. Sprawdzą się one przy wielu okazjach – zabawie z najbliższymi, wieczorze przy grach planszowych czy domowym seansie filmowym.

Muffiny orzechowe z żurawiną i nerkowcami

Składniki:

  • 320 g mąki orkiszowej jasnej
  • 250 ml napoju owsianego Sante Organic
  • 100 g cukru drobnego trzcinowego nierafinowanego Sante
  • 3 łyżki masła orzechowego gładkiego Sante
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 60 g żurawiny suszonej Sante Bakalie
  • 60 g nerkowców Sante Bakalie

Przygotowanie:
Suche składniki i połowę nerkowców i żurawiny mieszamy w misce. W dużym kubku łączymy mokre składniki, dokładnie mieszamy, przelewamy do suchych i łączymy. Masę przekładamy do foremek do muffinów do 2/3 wysokości i posypujemy dodatkowo nerkowcami i żurawiną suszoną. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 180° z termoobiegiem.

Fot. Sante
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat