Mule po tajsku

Przepis na mule po tajsku.
Przepis na tajskie mule.

Składniki:

  • 1 kg małży
  • pasta czerwonego curry
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek imbiru pokrojony w słupki
  • puszka mleczka kokosowego
  • papryczka chili
  • cukier brązowy
  • limonka
  • pół kieliszka białego wytrawnego wina
  • kolendra


Przygotowanie:

  1. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim przez minutę łyżkę stołową pasty curry.
  2. Następnie dodaj cebulę, czosnek, chili, imbir i smaż przez 3 minuty.
  3. Dodaj mule, podlej winem i mleczkiem kokosowym.
  4. Przykryj i gotuj około 15 minut.
  5. Pod sam koniec gotowania dosmacz sokiem z limonki i cukrem brązowym.
  6. Podaj z kolendrą i bagietką do maczania w sosiku.


Smacznego!

Agnieszka Brewka
(agnieszka.brewka@dlalejdis.pl)

Fot. pixabay.com




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat