Na świąteczny stół

Sałatka z szynką - przepis kulinarny.
Z Wielkanocą bez wątpienia kojarzą się jaja, kiełbasy czy pieczone mięsiwa.

Można podawać je w tradycyjny sposób, na przykład: jajka z majonezem czy żurek z białą kiełbasą lub pokusić się o odrobinę szaleństwa i klasyczne, świąteczne składniki zaserwować w nieco odświeżonej odsłonie. Takimi nieoczywistymi, ale jakże łatwymi i szybkimi w przygotowaniu, pomysłami na wielkanocne śniadanie mogą być jaja faszerowane kiełbasą, sałatka z szynką czy biała kiełbasa w cieście.  Poniżej podpowiadamy, jak je przyrządzić.

Sałatka z szynką

Składniki:

  • 4 jajka
  • szynka JBB
  • kilka rzodkiewek
  • koper
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżka jogurtu
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:
Jaja ugotuj na twardo. Pozostałe składniki pokrój w kostkę, dodaj majonez oraz jogurt. Dopraw i wymieszaj.

Fot. JBB Bałdyga
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat