Nadziewane pieczarki zapiekane z serem

Pomysł na szybki obiad dla całej rodziny - przepis kulinarny.
Tradycyjny polski obiad, składający się z rosołu, kotleta schabowego i ziemniaków, powoli idzie w odstawkę, a my coraz częściej przekonujemy się do niestandardowych przepisów.

NADZIEWANE PIECZARKI ZAPIEKANE Z SEREM

  • 1 paczka frytek McCain Crispers
  • 8 szt. większych pieczarek
  • 200 g żółtego sera - gouda albo cheddar
  • 200 g szynki w jednym kawałku
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie pomidorków cherry
  • 1 kubek kwaśnej śmietany
  • 1 czerwona cebula
  • sól i pieprz

Kapelusze pieczarek należy oczyścić i usunąć nóżki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C. Przygotować farsz: pokroić w kostkę szynkę, ser, czerwoną cebulę i pomidorki, następnie wymieszać z jajkiem. Nadziewać kapelusze pieczarek farszem i piec w piekarniku około 20 minut. Frytki McCain Crispers przygotować według przepisu umieszczonego na opakowaniu. Serwujemy jako jedno danie z dodatkiem dipu, przyrządzonego z kwaśnej śmietany i reszty drobno pokrojonej czerwonej cebuli, soli i pieprzu.

Fot. McCain
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat