Natura, zdrowie i smak!

Soki tłoczone na zimno Victoria Cymes
Świadomość wpływu diety na nasze zdrowie i samopoczucie nieustannie rośnie.

Wybieramy te produkty, które dają gwarancję nie tylko doskonałego smaku, ale też są bezpieczne i dostarczają cennych, niezbędnych składników. Propozycją, która spełnia te oczekiwania są nowe soki Victoria Cymes – tłoczone na zimno, utrwalane w unikalnej na polskim rynku technologii HPP (High Pressure Processing). To właśnie dzięki zastosowaniu tej technologii utrwalania, soki tłoczone na zimno zachowują większość wartości odżywczych użytych warzyw i owoców. To znakomite rozwiązanie dla tych, dla których zdrowa dieta to podstawa!

Zdrowa i wygodna – dieta idealna!
Nie każdy wie, iż słowo „dieta”, wywodzące się z języka greckiego, miało znaczenie odmienne niż to rozpowszechnione dzisiaj. „Dieta” początkowo oznaczała po prostu „styl życia”. Daleka była więc od obecnego rozumienia tego słowa, w którym dietę łączy się z licznymi i często nieprzyjemnymi ograniczeniami w codziennym menu. Nasz sposób myślenia o jedzeniu jednak się zmienia – wracając symbolicznie do pierwotnej definicji diety. Chcemy żyć zdrowo – i jest to nasz wybór. Sięgamy po produkty, które są dla nas najlepsze. Czytamy etykiety. Wiemy, których składników unikać, a które są szczególnie cenne.  Co jeszcze jest ważne? Wygoda! Gdy plan każdego dnia mamy wypełniony po brzegi rozmaitymi aktywnościami, z pomocą przychodzą nam gotowe rozwiązania – świeże i naturalne produkty, po które możemy sięgnąć w dowolnym momencie.

Unikalna technologia
Soki zachowujące większość właściwości użytych warzyw i owoców, bezpośrednio gotowe do spożycia, gdy tylko masz na nie ochotę… Czy to możliwe? Teraz tak! Victoria Cymes - jako pierwszy w Polsce producent soków, wprowadziła technologię utrwalania HPP (z ang. High Pressure Processing).

Dlaczego ta technologia jest tak wyjątkowa?
Dostępne na rynku soki różnią się między sobą sposobem produkcji, utrwalania, a przez to wartościami odżywczymi. Wiele z nich powstaje z koncentratów, czyli soki najpierw są poddawane skoncentrowaniu, a następnie rozcieńczane z wodą i rozlewane w opakowania. Soki NFC (nie z koncentratu) i soki zagęszczone najczęściej podlegają pasteryzacji – która zapewnia bezpieczeństwo produktom, ale skutkuje również pozbawieniem części właściwości odżywczych, zmianą smaku, zapachu i barwy. Oczywiście można wyciskać lub tłoczyć sok samodzielnie – jednak wymaga to i odpowiedniego sprzętu, i czasu.

Victoria Cymes wychodząc naprzeciw potrzebom konsumentów, jako pionier wprowadziła na rynek soki utrwalane w technologii HPP. Metoda ta umożliwia utrzymanie cennych składników odżywczych, przy jednoczesnym zachowaniu bezpieczeństwa produktu i jego dłuższej trwałości.

Czym jest proces utrwalania w tej technologii?
Jest to innowacyjny proces, który pozwala na wydłużenie terminu przydatności do spożycia soku, nawet do 2 miesięcy. Metoda HPP to nietermiczna obróbka żywności pod bardzo wysokim ciśnieniem (6000 atmosfer). Metoda HPP polega na zadziałaniu wymaganego ciśnienia na butelki z sokiem. Cały proces produkcji soków utrwalanych techniką HPP od przechowywania surowca, po jego tłoczenie, rozlew, utrwalanie pod wysokim ciśnieniem, magazynowanie i dystrybucję zachodzi w kontrolowanej temperaturze chłodniczej. W porównaniu z tradycyjną pasteryzacją, technika HPP nie powoduje istotnej utraty składników bioaktywnych zawartych w warzywach i owocach, a jakość sensoryczna utrwalonych w ten sposób produktów jest zbliżona do produktów świeżych.

Świetny smak
Soki, które Victoria Cymes utrwala w technologii HPP, to doskonały smak. Powstają ze starannie wyselekcjonowanych warzyw i owoców cenionych na całym świecie, spośród których tylko te spełniające najwyższe normy trafiają do dalszego etapu produkcji. Victoria Cymes stworzyła trzy wyjątkowe kompozycje smakowe o inspirujących nazwach.

  • #SUKCES – to połączenie soku tłoczonego ze świeżych jabłek z ananasem, truskawką i limonką – soczyste orzeźwienie, które pomoże w realizacji wszystkich celów.
  • #SZCZĘŚCIE – to jabłko z dodatkiem mango oraz marchwi - naturalna słodycz radości i pomarańczowy kolor.
  • #PASJA – zielona energia, która dodaje witalności w każdym momencie dnia – jabłko z dodatkiem ogórka, selera naciowego i naci pietruszki.

Tłoczone na zimno soki Victoria Cymes, utrwalane w technologii HPP, to najlepszy wybór dla wszystkich, którzy poszukują zdrowych, bezpiecznych, smacznych i wygodnych produktów, wzbogacających codzienną dietę.

Pamiętaj, aby soków Victoria Cymes szukać w lodówce!

Fot. Victoria Cymes
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat