Naturalnie smaczny

Ocet jabłkowy od Roleski.
Ocet jabłkowy towarzyszy nam od tysięcy lat. Spożywali go starożytni Babilończycy, Hipokrates wykorzystywał go w leczeniu dróg oddechowych, a Kleopatra stosowała go do zabiegów pielęgnacyjnych w łaźniach.

Dziś znany jest głównie z wyjątkowego aromatu, który podkreśla smak sałatek, past kanapkowych czy marynat do mięsa. Firma Roleski wprowadziła do oferty ocet jabłkowy z naturalnej fermentacji o delikatnym smaku i przyjemnym zapachu, który znajdzie swoje zastosowanie w każdej kuchni.

Ocet jabłkowy jest jedną z wielu odmian octu, który powstaje w procesie fermentacji i jest źródłem wielu cennych enzymów, aminokwasów, witamin i pierwiastków. Ocet jabłkowy Roleski to wysokiej jakości produkt, który wyróżnia intensywna barwa i mętny osad - będące oznaką właściwego procesu fermentacji bez dodatku siarczanów.

Kuchenny pomocnik
Choć ocet jabłkowy posiada wiele właściwości i zastosowań, najczęściej jednak towarzyszy nam w kuchni. Stosowany regularnie i w niewielkich ilościach może korzystnie wpłynąć na pracę układu odpornościowego i trawiennego – jest też polecany osobom z nadwagą lub podwyższonym poziomem glukozy we krwi. Ocet redukuje także widoczność blizn, a dzięki swoim właściwościom antybakteryjnym w przeszłości stosowany był między innymi do odkażania ran.

Obecnie ocet jabłkowy stał się produktem chętnie wykorzystywanym w kuchni. Ocet z jabłek od firmy Roleski ma przyjemny aromat owocowego sadu i delikatny smak, dzięki czemu sprawdzi się jako dodatek do wielu znanych potraw.  Ocet Jabłkowy z 5% stężeniem kwasu octowego od Roleski najlepiej sprawdzi się jako baza do sosu. Wymieszany z musztardą i przyprawami może służyć jako aromatyczny dressing do sałatek lub surówek, a osobom lubiącym eksperymentować w kuchni sprawdzi się w roli dodatku do smażonych gruszek. Ocet jabłkowy, dzięki swojemu niepowtarzalnemu smakowi, możne być stosowany zarówno w procesie marynowania mięsa, jak i dodawany do past kanapkowych, dzięki czemu śniadania i kolacje staną się o wiele ciekawsze.

Jeśli lubimy charakterystyczny posmak octu, ale w lżejszej wersji, w wielu przepisach, w których pojawia się tradycyjny ocet spirytusowy, możemy spróbować zamienić go na ocet jabłkowy firmy Roleski i poznać zupełnie nowy wymiar smaku znanych nam do tej pory potraw.

Ocet jabłkowy Roleski to wysokiej jakości produkt, który może znaleźć wiele zastosowań. Jego oryginalny, kwaskowaty posmak i aromatyczny zapach sprawią, że potrawy nabiorą nowego charakteru. Uzyskanie octu Roleski w procesie nowoczesnej fermentacji naturalnej sprawia, że jest to produkt wysokogatunkowy, który odnajdzie się w wielu polskich kuchniach.

  • Ocet Jabłkowy Roleski – cena 5,67 zł

Fot. Roleski
Informacja prasowa




Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat