Naturalnie wegańskie pasty

Frutavita - wegańskie pasty.
Zdrowe przekąski coraz bardziej zapełniają pułki sklepowe. Świadomość klientów rośnie. Szukają produktów z naturalnym składem, czystą etykietą i możliwie najmniej przetworzone.

Odpowiedzią na oczekiwania konsumentów globalny dystrybutor dodatków spożywczych, firma Katolik Group pod swoją marką Frutavita oferuje naturalne, wegańskie pasty z orzechów i daktyli.

Po orzechy, migdały czy suszone owoce sięgają już nie tylko osoby będące na zbilansowanej diecie, ale każdy, kto ma świadomość jak ważne jest zdrowe odżywianie. Szczególnie zimą trudno o dobre świeże owoce, więc doskonałą alternatywą są owoce suszone, wszystkie pestki, ziarna oraz orzechy.

Moda na superfood trwa w najlepsze, więc producenci żywności prześcigają się w propozycjach, aby spełnić oczekiwania klienta. Firma Katolik Group, która od blisko 30 lat dostarcza dodatki spożywcze na rynek polski i zagraniczny, niespełna rok temu, pod marką Frutavita skonfekcjonowała najpopularniejsze bakalie, słodziki, płatki i ziarna, dostarczając klientom najwyższą jakość i smak produktów.

Teraz firma poszła nieco dalej, włączając do oferty naturalne pasty z orzechów arachidowych i laskowych, migdałów i daktyli. Produkty te są w 100 proc. naturalne bez dodatku słodzików, soli czy substancji konserwujących. - Pasty idealnie nadają się do smarowania pieczywa, tostów, grzanek, krakersów, gofrów czy naleśników. To również ciekawy składnik domowych ciast i ciasteczek. Można je jeść nie tylko na słodko, ale także dodawać do sosów i pikantnych past do mięs- mówi Paweł Katolik, prezes zarządu Katolik Group, właściciel marki Frutavita.

Pasty to świetne rozwiązanie na pożywne wegańskie śniadanie lub dodatek do deseru. Orzechy to skarbnica kwasów oleistych. Migdały z kolei są naturalnym nośnikiem wartości odżywczych. Daktyle zawierają witaminy z grupy B i A, żelazo, potas i wiele innych niezbędnych organizmowi do prawidłowego funkcjonowania pierwiastków. Dzięki zawartości zarówno nienasyconych kwasów tłuszczowych, jak ich wielu witamin bakalie korzystnie wpływają na cały organizm, a przede wszystkim na układ krążenia, układ nerwowy oraz układ pokarmowy.

Pasty od Frutavity dostępne są w pięciu wariantach: arachidowa smooth, arachidowa crunchy, orzechowa, migdałowa i daktyl z orzechem laskowym i karobem.

Fot. Frutavita
Informacja prasowa







Społeczność

Newsletter

Reklama



 
W tej witrynie stosujemy pliki cookies. Standardowe ustawienia przeglądarki internetowej zezwalają na zapisywanie ich na urządzeniu końcowym Użytkownika. Kontynuowanie przeglądania serwisu bez zmiany ustawień traktujemy jako zgodę na użycie plików cookies. Więcej w Polityce Cookies. Ukryj komunikat